Prikbord / Nieuws

11-2023

 

Sinds deze maand werken Ronald en ik samen! Onze droom komt uit. We gaan samen ondernemen. Ronald heeft zich laten omscholen tot wandel- en paardencoach en zal vanaf deze maand ook de dienst:

 

paardencoaching met eigen paard

 

toevoegen aan Alegria Horsetraining. 

Wil je meer lezen over ons en over coaching kijk dan op onze site van WES Coaching

Wij kunnen hulp gebruiken! Lijkt het je leuk om ons te helpen met uitmesten tegen vergoeding / lessen / bijrijden (alleen mogelijk voor iemand die bij mij lest of ervaring heeft met Centered Riding)


Je kan me bellen of een berichtje sturen op:

06-18552420

Groetjes, Lisette

 Op 5-3-2023 hebben toch enigzins abrupt afscheid moeten nemen van Rasta. Ruim 15 jaar zijn Rasta en ik (Lisette) samen geweest. 

Ondanks dat haar lijf op aan het raken was zat ze nog vol levensenergie en werklust. Dat deed haar zo goed. Van de ene op de andere dag kon ze niet meer lopen doordat er een knieband was afgescheurd. 

Afscheid nemen was zwaar. Ze is zo bijzonder. Ik schreef hier al eens over onder andere in mijn blog: persoonlijke inzichten 

 

Rasta heeft mij terug in het leven gezet. Zo kocht ik haar op 15 april 2007 en zo was mijn scheiding rond op 15 april 2020. Dat kan geen toeval zijn toch? Een enorm leerzame periode. Wat heb ik veel over mijzelf en het leven geleerd door haar.

 

De geschiedenis van Rasta was pittig. Zoals ook deels te lezen in mijn blog> Rasta als rode draad in mijn leven.  Ronald zei heel mooi: Eigenlijk heeft ze dankzij jou 16 bonusjaren gehad. 16 jaar voor ze bij mij kwam stond ze bij een handelaar aangemeld voor de slacht. Als Mirjam die dag niet kwam was ze er de volgende dag niet meer geweest. Mirjam geeft paarden met een verdrietig verhaal nieuwe kansen. Meestal zijn de paarden snel klaar voor een nieuwe start. Rasta stond een jaar later er nog. Bij iedere proefrit raakte ze in paniek. Toen ik kwam wist Mirjam het meteen. Rasta is jouw paard. En dat was ook echt waar. Na de 2e proefrit raakte Rasta in paniek toen ik maar even om het hoekje stapte uit zicht terwijl er 2 verzorgers bij haar waren. Ik vergeet nooit meer haar gemurmel van opluchting toen ze me weer zag. De eerste jaren vertrouwde ze alleen mij, maar hoe langer we samen waren hoe meer we groeiden. En hoe meer we herstelden van onze trauma's en in het leven kwamen te staan. Maar ook samen doorleefden we het moeder worden en de rouw toen de geboorte van haar eerste veulen en mijn zoon die niet goed verliep. Bizar hoe onze levens paralel liepen aan elkaar. Het was een zwareweg. Met enorme bergen, maar we hebben samen de top bereikt. Met een veilige leefomgeving voor ons beide. En met veel warmte en liefde om ons heen. Samen hielpen we elkaar naar geluk. 

Rasta en ik hadden geloof in elkaar ook toen anderen dat nog niet hadden. We streden voor elkaar. We hebben beide zo veel voor elkaar over gehad, omdat we wilden dat de ander gelukkig was. Zo bijzonder. Mijn rots in de branding door zware tijden heen.

En die wetenschap helpt haar los te laten. Als iemand haar rust verdiend heeft dan is het Rasta. Ze heeft ongelooflijk veel gegeven aan mij en mijn gezin. En ik weet dat ze geluk heeft gevonden. En in plaats van als mislukking als heler, moeder, coach en geliefde vriendin voor paard en mens het aardse verlaat. Ze kan rusten en weten dat ze geliefd is. Hoe mooi is dat. Zowel de kudde als mijzelf heb ik een week vrij gegund om de rouw toe te laten. Stil te staan bij onze lieve vriendin. Rust zacht lieve Rasta. 

Sinds oktober 2020 hebben we ook een kleine pony is ons team! Ontmoet Pretta. Een hele lieve en betrouwbare kinderpony. Ondanks haar ondeugende karakter is ze super betrouwbaar en lief. Haar ondeugende karakter helpt je om te leren duidelijk te maken wat je wilt. Vanaf nu is het ook mogelijk voor de kleinsten onder ons om te starten met paardrijlessen bij ons.

8-10-2020

Vorige week is Rasta's Kiani verhuisd naar Leusden. Zij staat daar nu lekker op de wei met 2 merrieveulens en straks ook met een volwassen merrie erbij. Lekker even nieuwe ervaringen opdoen en zonder de bescherming van die tantes. En blanco leren omgaan met kuddegedrag. Ik zie al dat dit een mooi leerproces is voor haar. Lekker tijd om te spelen met jonge paarden en wennen aan meer verkeer om haar heen. 

Per 31-03-2020 Gaan de lespaarden verhuizen naar Scherpenzeel. Meer nieuws over de lessen en lespaarden kun je lezen op mijn Facebook bericht. Klik hier

Sebas heeft een fantastisch thuis gevonden> Wil je meer lezen over zijn verhuizing? Klik hier

Afgelopen zomer hebben Arno en ik besloten om uit elkaar te gaan. Een scheiding brengt zowel emotioneel als praktisch veel verandering. Deze brief valt mij dan ook zwaar om te schrijven. 

 

Maanden lang was ik zoekende: hoe nu verder? Hoe wil ik mijn leven in gaan richten? Een strijd tussen werk en privé ging los in mijn hoofd.  

 

Zoals velen van jullie weten droom ik van een paardencentrum. Maar ik heb na maanden van twijfel moeten erkennen dat ik die droom even moet parkeren. Als alleenstaande moeder is dit helaas niet haalbaar. 

 

Het loslaten van die droom valt me zwaar en heeft grote gevolgen en die wil ik met jullie delen in deze brief. De boerderij hebben we besloten om te verkopen, omdat het niet haalbaar is deze alleen te bekostigen en te onderhouden. Een paardenbedrijf kun je nu eenmaal niet alleen. Het is een lifestyle waarbij je hulp nodig hebt.  

 

 

 

Zonder de boerderij zal ik dus ook een paar paarden moeten verkopen. Een zware beslissing die ik gedacht had nooit te hoeven nemen. En nu hoop ik dat tussen mijn klanten wellicht nieuwe hartemensen zijn voor mijn paardenfamilie. Mocht je verknocht zijn aan één van mijn paarden dan hoor ik dat graag. Ik wil het laten afhangen van de mogelijkheden voor mijn paarden die zich voordoen en vanuit daar besluiten welke paardenfamilie verhuisd en wie bij me blijft. Ook zijn bruikleen en leaseafspraken bespreekbaar. Ik laat dat graag open. Ik wil het beste voor mijn paarden. 

 

Voor de overgebleven paarden die bij me blijven zoek ik een pensionplek waar het voeren uit handen genomen kan worden en waar ik mijn lessen voort kan zetten. Mijn wens is om in de buurt te kunnen blijven. Ideeën zijn welkom. 

 

 Hoe gaat Alegria Horsetraining verder? 

Ik ga door met het aanbieden van lessen en clinics extern bij jouw stal. Het lesgeven is mijn passie en dit wil ik graag blijven doen. Dus ik hoop in deze nieuwe vorm een verdere samenwerking aan te gaan. 

 

Voor de lessen met mijn paarden hoop ik een plek te vinden waar ik deze voort kan zetten en jullie weer kan verwelkomen.  

 

Ik hoop op jullie support en begrip zodat ik door kan gaan mijn passie te blijven uitvoeren. 

 

Met hartelijke groet, 

 

Lisette Sterk Alegria Horsetraining 

  

Marssestraat 29 7045 AA Azewijn 06 18 55 24 20 

  

www.alegriahorsetraining.nl  

 

Op zaterdag 22 juni 2019 hebben we een fantastische dag samen gehad tijdens de clinic Longeren op connectie.

Een leuke diverse groep die veel van elkaar kon leren, maar vooraal ook veel plezier had met elkaar. Iedereen genoot van elkaars leerproces en succes. Wat heeft iedereen mooi kunnen "dansen" met hun paarden.

Dank iedereen voor jullie enthousiasme. Lijkt het jou ook leuk om mee te doen? Op 3 augustus organiseren we deze clinic weer! Stuur een bericht om je op te geven voor de clinic longeren.

12-6-2019 Vandaag hebben we weer een nieuwe video geplaatst op YouTube. Dit keer met Tiburon. Rijdend op de barebackpad zijgangen en ringsteken. Tevens een grappige video geworden.

Op donderdag 18 april 2019 (uitgerekend op haar verjaardag) is Floor weer opgenomen in "paardenziekenhuis". Helaas weten we nog niet waarom ze zo ziek is. We wachten nog op de uitslagen. En alles duurt helaas heel lang zo rond de "feest"dagen. We hopen dat het goed komt met Floor en dat ze binnenkort weer mee naar huis mag.

Op 26-4-019 hebben we helaas de strijd verloren en hebben we Floor moeten laten gaan.

trail parcours oefenen

Afgelopen zaterdag (30 maart 2019) waren er weer lessen in de trail georganiseerd. We hadden echt prachtig weer erbij en iedereen was weer super enthousiast. Bedankt iedereen voor je bijdrage aan deze gezellige dag ❤

geboorte veulen, appaloosa

Op 25 maart 2019 is onze paardenfamilie uitgebreid. Rasta heeft een prachtige dochter gekregen genaamd: Rasta's Kiani wat betekend: Rasta's lang verwachte kind. Hierover zal ik binnenkort meer toelichten in een blog. 

De vader van Kiani is HH Nevada van Greetje Hakfoort. Kiani heeft de mooie rode kleur van mama en de stippels van papa meegekregen. Kiani is een heel ondernemend en stoer meisje. Ze vindt alles leuk en interessant. En stroomdraad moet je uiteraard minstens 10x checken of het zeer doet. Ze is echt a dream come true. Ze is zo aanhankelijk en vrolijk ❤ Met mama gaat het goed. Al is ze maar druk met zo'n ondernemend meisje. Rasta oogt erg gelukkig en trots ❤

Er staat weer een nieuw video klaar op mijn YouTube account. Dit keer over werken aan de hand.

cadeaubon paardrijden

De kerstdagen komen er weer aan. Lijkt het je leuk iemand te verrassen met origineel cadeau? Je bepaalt zelf de hoogte van de cadeaubon.

 

Lijkt het je leuk een cadeaubon cadeau te geven? Stuur mij dan een e-mail op info@alegriahorsetraining.nl

 

Guasha

24-11-2018 gestart met de opleiding tot Guasha therapeut voor mens en paard. Dit sluit mooi aan bij mijn visie op lichaam en geest in balans te krijgen en te houden.

paardenblog, paard in de kliniek, blaassteen paard

16-11-2018 zijn we met Floor naar de kliniek gegaan, omdat we het vermoeden hadden dat er iets mis was. Helaas bleek het veel erger te zijn dan gedacht. Ongelooflijk dat ze ondanks die pijn nog zo vriendelijk was.

We zijn doorverwezen en helaas is ze nog in de kliniek. Ze is wel weer aan de beterende hand.

 

Wil je de ontwikkelingen van Floor blijven volgen? Klik dan op volgen van mijn account op Facebook of instagram.

 

revalidatie paard, paard gered

8-11-2018
Zoals bij velen al bekend was ik al een tijdje voorzichtig mijn ogen en oren aan het open houden voor een groot en braaf lespaard. Zo'n lief en zorgzaam paard als Rasta, maar dan rond de 1.70m. Echter kwam tijdens die zoektocht Fantastica Alegria op mijn pad. Hiermee was die plek voor een lespaard even op de achtergrond gekomen. Al mijn lespaarden worden ook naast de lessen door mij getraind om goed voor hun lijven te zorgen en om te zorgen dat ze steeds fijner worden als lespaard.

 

Afgelopen weekend zag ik ineens de advertentie van Floortje op Marktplaats verschijnen. Ik was op slag verliefd op haar zachte uitstraling. Ik dacht: Dat is ze! Ik heb een vriendin (anoniem op social media) zo gek gekregen om mee te gaan in dit "project". Dus afgelopen dinsdag (6-11-2018) zijn we afgereisd naar Groningen om kennis met haar te maken. En ze is zo lief als dat ze eruit ziet. We zeiden beide volmondig ja tegen haar. En ze is dezelfde dag meegekomen. Dus meet: Floortje! Een lieve KWPN merrie van 16 jaar van rond de 1.70 a 1.75m.

 

Wat een wereldreis was dat wel!  Zo'n lange reis.

 

Floortje is veilig aangekomen en heerlijk rustig. Ze is lekker rustig aan het wennen aan haar nieuwe huis. We gaan haar samen opleiden tot fijn leerpaard voor onze leerlingen. Wanneer ze er klaar voor is zal ze ook in de lessen mee gaan lopen om te delen in het paardengeluk. 

 

Ze stond gisteravond al te popelen om aan de slag te gaan ze vond dat gejubel en gejuig in de rijbaan maar wat interessant. Voor nu mag ze eerste even lekker wennen en ons leren kennen.

nalanta ponykampen

Op 22 en 23 oktober 2018 heb ik de kans gekregen om samen te werken met Eva Roemaat & Jesse Drent tijdens hun ponykamp.

 

Wat zijn zij geweldige trainers met hetzelfde respect en vrolijkheid in hun trainerschap naar de paarden toe. 

 

De meiden waren fantastisch. Hoe veel geduld en liefde deze meiden hebben voor hun pony's. Geweldig om te zien. En ook hoe breed georiënteerd om nieuwe dingen te leren.

 

Ik had uit mijn team de paarden: Alegria, Elin en Nando meegenomen als trouwe partners voor de buitenrit en houding & zit lessen. Wat deden ze het braaf en met plezier voor iedereen.

 

Alegria was een ware topper tijdens de demonstratie en heeft vele meiden even laten voelen hoe gaaf een stretch & halt op connectie kan voelen.

 

En Tiburon was helemaal de man met de buitenrit. Ik heb met hem als achtervang gereden. Ongelooflijk wat deed hij dat goed! Zoals een echte Lusitano betaamd was hij helemaal in het werk met mij. Ook al voelde ik dat hij iets spannend vond. Geen seconde had ik het gevoel dat hij niet bij mij was. We voelden zo één. Hij heeft echt indruk op me gemaakt hoe groots hij was in deze rol. 

Iedereen heel erg bedankt voor de leuke dagen samen! 

14 september 2018

 

Ik wil op YouTube wat meer video's gaan plaatsen van mijn trainingen. Hieronder een video van de training met Alegria vandaag. Ik vertel in de voice-over wat ik aan het doen ben. Suggesties voor video's zijn altijd welkom. Als je de video leuk vindt graag even duimpje omhoog en abonneren op mijn kanaal. Alvast bedankt!

09 september 2018

 

Ik heb met Tiburon en Elin deelgenomen aan onze eerste wedstrijd Working Equitation bij WEH. Met Tiburon was dit mijn eerste wedstrijd. En met Elin mijn tweede wedstrijd. Onwijs gave tijd gehad. Wil je horen hoe het ging en meer lezen over hoe zo´n dag verloopt?Lees dan mijn blog

lusitano

21 juli 2018

 

Overwacht kwam deze Lusitano merrie Fantastica Alegria op ons pad. Ze is 8 jaar. Ze heeft voorheen haar vertrouwen in de mens verloren. Wat er is gebeurd is onbekend. Ze was verkocht als zijnde onbeleerd aan haar vorige eigenaar, maar helaas bleek ze niet zo'n onbeschreven blad als besproken. We gaan lekker met haar aan de slag om haar plezier in het werken met mensen terug te vinden.

je paard trainen in het bos

Recent werd ik gevraagd voor een intervieuw over mijn trainingsmethode en hoe dit doorklinkt in het trainen buiten de bak. Nieuwsgierig naar dit artikel?

Kijk op www.buitenruiters.nl

onderlinge wedstrijd, shetlander

17-06-2018

Onze kleine man Kaj heeft vandaag zijn eerste onderlinge wedstrijd gereden met Sebas. Trots op deze kanjers. 

cavalettitraining, cavaletti

17-06-2018 Supergave cavalletti traning gereden bij Merel Tolkamp. Onze eerste uitstapje buiten H&H. Mooie voorbereidende stap richting de wedstrijdring. Voor rijden op vreemd terrein, maar ook onwijs goede manier om te paard te trainen. Smaakt naar meer!

schoolhalt

Elin verbeterd in een razend tempo. Ze snapt steeds beter waar ik naar zoek met haar. Zie hier een video haar ontwikkeling in de Schoolhalt.

lesdag grondwerk academische rijkunst

Voor het hele bericht en alle foto's kijk op mijn Facebook pagina

werken aan de hand, academische rijkunst

Mei 2018 
Met Elin mooie stappen vooruit in werken aan de hand. In stap kan ze steeds mooier door haar lijf stappen en krijgt ze steeds meer vrijheid in haar hals. Haar draf wordt ook steeds vloeiender. De galop begint mooi sprong te krijgen en ze kan dit nu ook enkele sprongen volhouden. En in de halt en schoolhalt kunnen we steeds meer in puzzelen naar verbetering.

Koeienwerk working equitation

22 t/m 24 mei 2018

 

Clinic Working Equitation met koeienwerk

Academische rijkunst, beleren paard, Draver

Eind mei 2018

We zijn zo ver! Jumper heeft d.m.v. grondwerk, boswandelingen aan de hand en longeren voldoende balans, spieren en vertrouwen gekregen om het rijden weer op te pakken.

Schriktraining

11 mei 2018

2e schriktraining gevolgd. Hier zie je Tiburon stoer met zijn hoofd in de wind van de bladblazer.

HH Nevada, Veulen fokken, Appaloosa, Arabier

April 2018

 

Update mei 2018: Rasta is dragend! Binnenkort gaan we terug om te kijken of het hartje klopt.

 

Update: Het hartje klopt!!

 

Auditie longeren Human & Horse Academy

Maart 2018 ben ik met Alegria geslaagd voor het praktijkonderdeel longeren aan de Human & Horse Academy 

Dressuurproef rijden, dressuurwedstrijd

Op 11 maart 2018 zin Alegria en ik officieel gestart in de B.

 

We hebben tot mijn grote vreugde en trots  onze eerste winstpunten binnen gehaald en ook ons eerste lintje. We zijn in de eerste proef 2e geworden! Onwijs op deze dame wat ze nu allemaal met haar lijf al kan.

 

Update 5 mei 2018: Inmiddels zijn we L1 startgerechtigd!

Draver, paard in training

01-03-2018
Welkom Ayla en Jumper!

 

Vanaf maart staat Jumper in training bij Alegria Horsetraining. Jumper is een prachtige Draver van 18 jaar.

We gaan samen aan de slag om hem weer onder het zadel te krijgen door een combi te maken van lessen en trainingen. Zo kunnen jullie samen groeien en ontwikkelen. Jumper staakt en is hierdoor al ruim 6 jaar niet bereden.

Ik ben dankbaar deel te mogen maken van dit mooie proces. Jullie zijn een mooie combinatie.

Wil je hun ontwikkelingen volgen? Kijk dan op:  https://www.facebook.com/Alegria.Horsetraining/

Auditie grondwerk Human & Horse Academy

We zijn geslaagd voor het examenonderdeel grondwerk aan de Human & Horse Acedemy!!!

Zo trots op mijn knappe Draver Elin.

https://www.facebook.com/HHinstructors/posts/1623519134390297

paardrijles

Plekken vrij in de jeugdlessen (tieners) (DUO-les). In de lessen ga je aan de slag met:

  • Houding & zit
  • Hoe train je een paard (rechtrichten)
  • Working Equitation

 

Wat moet je kunnen voor deze lessen?

De basisgangen stap, draf en galop kunnen rijden. 

 

Waar?

De les is op onze locatie. Het is mogelijk om met lespaard of eigen paard mee te rijden in de les. 

 

Ben jij klaar voor een nieuwe uitdaging?

Dan kun je mij mailen op info@alegriahorsetraining.nl of bellen op 06-18552420

rijden ovber de brug met paard, Brug working equitation, stijltrail rijden

Op 15 juli heb ik met Rasta & Elin meegereden in de Human & Horse Cup klasse WE1.

Dressuurles

21-8-2017

 

Onwijs trots op mijn nichtje. Binnenkort gaat zij starten met de opleiding paardenhouderij.

Onwijs trots op Noortje haar drive en gevoel voor paarden.

 

Heel veel succes en plezier. Nu kun je echt je passie gaan volgen.

Shetlander, Minishetlander

Sinds 3 september 2017 is Kaj de gelukkige eigenaar van zijn pony Sebas. Een 4 jarige Shetlandpony. Een onwijs lieve kinderpony. Hij volgt Kaj zo braaf. Echt een toppertje.

 

Ik ben inmiddels begonnen deze kleine man vanaf de grond verder op te leiden. Sebas is onwijs leergierig en slim en pakt alles heel snel op. Een plezier om mee te werken.

 

Lusitano

 

 

 

Onverwacht is deze knappe man op mijn pad gekomen door Greetje Hakfoort. Ik was op slag verliefd. Sinds 23 september 2017 woont deze knappe Tiburon bij ons. Hij is een prachtige 4 jarige valkkleurige Lusitano. Ik ben tot over mijn oren verliefd op dit fantastische paard. Hij heeft een fantastisch karakter. 

Instructeursopleiding Academische rijkunst

2 & 3 november 2017 is het 2e leerjaar van start gegaan aan de Human & Horse Academy.

 

Onwijs leuke groep. Veel teamwork. Heerlijk om gebruik te kunnen maken van elkaars expertise. 

 

Een ervaren collega op de grond bij het beleren onder het zadel is goud waard.