Openingstijden

Openingstijden:

Wij zijn op afspraak geopend voor een kennismaking en bijwonen van trainingen.

 

Lesmogelijkheden op:

maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag.

 

Wil je gebruik maken van korting op de reiskosten? Hieronder tref je mijn lesroutes.

Zevenaar, Didam, Beek, Doetinchem, Wehl, Hengelo GLD, Aalten, Winterswijk, Arnhem

Bijzondere data

Volgende clinics:

14 mei 2019 Workshop houding & zit deel 1

30 mei 2019 Dagje ponykamp!

8 juni 2019 Lesdag Biomechanica ruiter & paard

10 juni 2019 Speelse Dressuur aan de hand

14 & 15 juni 2019 Fun in de Working Equitation trail

22 juni 2019 Clinic Longeren op connectie

28 juni 2019 Workshop houding & zit deel 1

27 juli 2019 Lesdag Biomechanica ruiter & paard

3 augustus 2019 Clinic longeren

9 augustus 2019 Fun in de Working Equitation trail

Prikbord / Nieuws

Voor de jongeren hebben we een dagje ponykamp georganiseerd! Lijkt het je leuk om mee te doen? Kijk op het tabblad Agenda om hier meer over te lezen.

Op donderdag 18 april (uitgerekend op haar verjaardag) is Floor weer opgenomen in "paardenziekenhuis". Helaas weten we nog niet waarom ze zo ziek is. We wachten nog op de uitslagen. En alles duurt helaas heel lang zo rond de "feest"dagen. We hopen dat het goed komt met Floor en dat ze binnenkort weer mee naar huis mag.

Afgelopen zaterdag (30 maart 2019) waren er weer lessen in de trail georganiseerd. We hadden echt prachtig weer erbij en iedereen was weer super enthousiast. Bedankt iedereen voor je bijdrage aan deze gezellige dag ❤

Op 25 maart 2019 is onze paardenfamilie uitgebreid. Rasta heeft een prachtige dochter gekregen genaamd: Rasta's Kiani wat betekend: Rasta's lang verwachte kind. Hierover zal ik binnenkort meer toelichten in een blog. 

De vader van Kiani is HH Nevada van Greetje Hakfoort. Kiani heeft de mooie rode kleur van mama en de stippels van papa meegekregen. Kiani is een heel ondernemend en stoer meisje. Ze vindt alles leuk en interessant. En stroomdraad moet je uiteraard minstens 10x checken of het zeer doet. Ze is echt a dream come true. Ze is zo aanhankelijk en vrolijk ❤ Met mama gaat het goed. Al is ze maar druk met zo'n ondernemend meisje. Rasta oogt erg gelukkig en trots ❤

Er staat weer een nieuw video klaar op mijn YouTube account. Dit keer over werken aan de hand.

De kerstdagen komen er weer aan. Lijkt het je leuk iemand te verrassen met origineel cadeau? Je bepaalt zelf de hoogte van de cadeaubon.

 

Lijkt het je leuk een cadeaubon cadeau te geven? Stuur mij dan een e-mail op info@alegriahorsetraining.nl

 

24-11-2018 gestart met de opleiding tot Guasha therapeut voor mens en paard. Dit sluit mooi aan bij mijn visie op lichaam en geest in balans te krijgen en te houden.

16-11-2018 zijn we met Floor naar de kliniek gegaan, omdat we het vermoeden hadden dat er iets mis was. Helaas bleek het veel erger te zijn dan gedacht. Ongelooflijk dat ze ondanks die pijn nog zo vriendelijk was.

We zijn doorverwezen en helaas is ze nog in de kliniek. Ze is wel weer aan de beterende hand.

 

Wil je de ontwikkelingen van Floor blijven volgen? Klik dan op volgen van mijn account op Facebook of instagram.

 

8-11-2018
Zoals bij velen al bekend was ik al een tijdje voorzichtig mijn ogen en oren aan het open houden voor een groot en braaf lespaard. Zo'n lief en zorgzaam paard als Rasta, maar dan rond de 1.70m. Echter kwam tijdens die zoektocht Fantastica Alegria op mijn pad. Hiermee was die plek voor een lespaard even op de achtergrond gekomen. Al mijn lespaarden worden ook naast de lessen door mij getraind om goed voor hun lijven te zorgen en om te zorgen dat ze steeds fijner worden als lespaard.

 

Afgelopen weekend zag ik ineens de advertentie van Floortje op Marktplaats verschijnen. Ik was op slag verliefd op haar zachte uitstraling. Ik dacht: Dat is ze! Ik heb een vriendin (anoniem op social media) zo gek gekregen om mee te gaan in dit "project". Dus afgelopen dinsdag (6-11-2018) zijn we afgereisd naar Groningen om kennis met haar te maken. En ze is zo lief als dat ze eruit ziet. We zeiden beide volmondig ja tegen haar. En ze is dezelfde dag meegekomen. Dus meet: Floortje! Een lieve KWPN merrie van 16 jaar van rond de 1.70 a 1.75m.

 

Wat een wereldreis was dat wel!  Zo'n lange reis.

 

Floortje is veilig aangekomen en heerlijk rustig. Ze is lekker rustig aan het wennen aan haar nieuwe huis. We gaan haar samen opleiden tot fijn leerpaard voor onze leerlingen. Wanneer ze er klaar voor is zal ze ook in de lessen mee gaan lopen om te delen in het paardengeluk. 

 

Ze stond gisteravond al te popelen om aan de slag te gaan ze vond dat gejubel en gejuig in de rijbaan maar wat interessant. Voor nu mag ze eerste even lekker wennen en ons leren kennen.

Op 22 en 23 oktober 2018 heb ik de kans gekregen om samen te werken met Eva Roemaat & Jesse Drent tijdens hun ponykamp.

 

Wat zijn zij geweldige trainers met hetzelfde respect en vrolijkheid in hun trainerschap naar de paarden toe. 

 

De meiden waren fantastisch. Hoe veel geduld en liefde deze meiden hebben voor hun pony's. Geweldig om te zien. En ook hoe breed georiënteerd om nieuwe dingen te leren.

 

Ik had uit mijn team de paarden: Alegria, Elin en Nando meegenomen als trouwe partners voor de buitenrit en houding & zit lessen. Wat deden ze het braaf en met plezier voor iedereen.

 

Alegria was een ware topper tijdens de demonstratie en heeft vele meiden even laten voelen hoe gaaf een stretch & halt op connectie kan voelen.

 

En Tiburon was helemaal de man met de buitenrit. Ik heb met hem als achtervang gereden. Ongelooflijk wat deed hij dat goed! Zoals een echte Lusitano betaamd was hij helemaal in het werk met mij. Ook al voelde ik dat hij iets spannend vond. Geen seconde had ik het gevoel dat hij niet bij mij was. We voelden zo één. Hij heeft echt indruk op me gemaakt hoe groots hij was in deze rol. 

Iedereen heel erg bedankt voor de leuke dagen samen! 

14 september 2018

 

Ik wil op YouTube wat meer video's gaan plaatsen van mijn trainingen. Hieronder een video van de training met Alegria vandaag. Ik vertel in de voice-over wat ik aan het doen ben. Suggesties voor video's zijn altijd welkom. Als je de video leuk vindt graag even duimpje omhoog en abonneren op mijn kanaal. Alvast bedankt!

09 september 2018

 

Ik heb met Tiburon en Elin deelgenomen aan onze eerste wedstrijd Working Equitation bij WEH. Met Tiburon was dit mijn eerste wedstrijd. En met Elin mijn tweede wedstrijd. Onwijs gave tijd gehad. Wil je horen hoe het ging en meer lezen over hoe zo´n dag verloopt?Lees dan mijn blog

21 juli 2018

 

Overwacht kwam deze Lusitano merrie Fantastica Alegria op ons pad. Ze is 8 jaar. Ze heeft voorheen haar vertrouwen in de mens verloren. Wat er is gebeurd is onbekend. Ze was verkocht als zijnde onbeleerd aan haar vorige eigenaar, maar helaas bleek ze niet zo'n onbeschreven blad als besproken. We gaan lekker met haar aan de slag om haar plezier in het werken met mensen terug te vinden.

Recent werd ik gevraagd voor een intervieuw over mijn trainingsmethode en hoe dit doorklinkt in het trainen buiten de bak. Nieuwsgierig naar dit artikel?

Kijk op www.buitenruiters.nl

17-06-2018

Onze kleine man Kaj heeft vandaag zijn eerste onderlinge wedstrijd gereden met Sebas. Trots op deze kanjers. 

17-06-2018 Supergave cavalletti traning gereden bij Merel Tolkamp. Onze eerste uitstapje buiten H&H. Mooie voorbereidende stap richting de wedstrijdring. Voor rijden op vreemd terrein, maar ook onwijs goede manier om te paard te trainen. Smaakt naar meer!

Elin verbeterd in een razend tempo. Ze snapt steeds beter waar ik naar zoek met haar. Zie hier een video haar ontwikkeling in de Schoolhalt.

Voor het hele bericht en alle foto's kijk op mijn Facebook pagina

Mei 2018 
Met Elin mooie stappen vooruit in werken aan de hand. In stap kan ze steeds mooier door haar lijf stappen en krijgt ze steeds meer vrijheid in haar hals. Haar draf wordt ook steeds vloeiender. De galop begint mooi sprong te krijgen en ze kan dit nu ook enkele sprongen volhouden. En in de halt en schoolhalt kunnen we steeds meer in puzzelen naar verbetering.

22 t/m 24 mei 2018

 

Clinic Working Equitation met koeienwerk

Eind mei 2018

We zijn zo ver! Jumper heeft d.m.v. grondwerk, boswandelingen aan de hand en longeren voldoende balans, spieren en vertrouwen gekregen om het rijden weer op te pakken.

11 mei 2018

2e schriktraining gevolgd. Hier zie je Tiburon stoer met zijn hoofd in de wind van de bladblazer.

 

 

Lesdag grondwerk

April 2018

 

Update mei 2018: Rasta is dragend! Binnenkort gaan we terug om te kijken of het hartje klopt.

 

Update: Het hartje klopt!!

 

Maart 2018 ben ik met Alegria geslaagd voor het praktijkonderdeel longeren aan de Human & Horse Academy 

Op 11 maart 2018 zin Alegria en ik officieel gestart in de B.

 

We hebben tot mijn grote vreugde en trots  onze eerste winstpunten binnen gehaald en ook ons eerste lintje. We zijn in de eerste proef 2e geworden! Onwijs op deze dame wat ze nu allemaal met haar lijf al kan.

 

Update 5 mei 2018: Inmiddels zijn we L1 startgerechtigd!

01-03-2018
Welkom Ayla en Jumper!

 

Vanaf maart staat Jumper in training bij Alegria Horsetraining. Jumper is een prachtige Draver van 18 jaar.

We gaan samen aan de slag om hem weer onder het zadel te krijgen door een combi te maken van lessen en trainingen. Zo kunnen jullie samen groeien en ontwikkelen. Jumper staakt en is hierdoor al ruim 6 jaar niet bereden.

Ik ben dankbaar deel te mogen maken van dit mooie proces. Jullie zijn een mooie combinatie.

Wil je hun ontwikkelingen volgen? Kijk dan op:  https://www.facebook.com/Alegria.Horsetraining/

We zijn geslaagd voor het examenonderdeel grondwerk aan de Human & Horse Acedemy!!!

Zo trots op mijn knappe Draver Elin.

https://www.facebook.com/HHinstructors/posts/1623519134390297

2018

Binnenkort wordt er een nieuwe clinic gestart! 

 

Deze clinic staat in het teken van in flow met je paard en aanleuning. 

Het beloofd een leerzame en ook erg grappige clinic te gaan worden.

Plekken vrij in de jeugdlessen (tieners) (DUO-les). In de lessen ga je aan de slag met:

  • Houding & zit
  • Hoe train je een paard (rechtrichten)
  • Working Equitation

 

Wat moet je kunnen voor deze lessen?

De basisgangen stap, draf en galop kunnen rijden. 

 

Waar?

De les is op onze locatie. Het is mogelijk om met lespaard of eigen paard mee te rijden in de les. 

 

Ben jij klaar voor een nieuwe uitdaging?

Dan kun je mij mailen op info@alegriahorsetraining.nl of bellen op 06-18552420

Op 15 juli heb ik met Rasta & Elin meegereden in de Human & Horse Cup klasse WE1.

21-8-2017

 

Onwijs trots op mijn nichtje. Binnenkort gaat zij starten met de opleiding paardenhouderij.

Onwijs trots op Noortje haar drive en gevoel voor paarden.

 

Heel veel succes en plezier. Nu kun je echt je passie gaan volgen.

Sinds 3 september 2017 is Kaj de gelukkige eigenaar van zijn pony Sebas. Een 4 jarige Shetlandpony. Een onwijs lieve kinderpony. Hij volgt Kaj zo braaf. Echt een toppertje.

 

Ik ben inmiddels begonnen deze kleine man vanaf de grond verder op te leiden. Sebas is onwijs leergierig en slim en pakt alles heel snel op. Een plezier om mee te werken.

 

 

 

 

Onverwacht is deze knappe man op mijn pad gekomen door Greetje Hakfoort. Ik was op slag verliefd. Sinds 23 september 2017 woont deze knappe Tiburon bij ons. Hij is een prachtige 4 jarige valkkleurige Lusitano. Ik ben tot over mijn oren verliefd op dit fantastische paard. Hij heeft een fantastisch karakter. 

2 & 3 november 2017 is het 2e leerjaar van start gegaan aan de Human & Horse Academy.

 

Onwijs leuke groep. Veel teamwork. Heerlijk om gebruik te kunnen maken van elkaars expertise. 

 

Een ervaren collega op de grond bij het beleren onder het zadel is goud waard.