· 

Rasta als rode draad in mijn leven. Toeval bestaat niet.

< Rasta

 

Ruim 2,5 week geleden kwam de advertentie van Floor online. Een lieve 16-jarige KWPN merrie met een hele zachte uitstraling. Ik zag haar foto en was direct door haar geraakt. Ik was er echt van overtuigd: Dat is dat lieve lespaard waar ik naar op zoek ben.

 

 

Helaas was de tijd er nu niet naar om een paard erbij te kopen, omdat ik in juli dit jaar al Fantastica Alegria had gekocht. Echter is Fanta niet geschikt voor de lessen en groeit Rasta’s buik enorm. Ofwel de tijd begint te dringen en een lespaard erbij om het team te versterken was toch erg welkom.

 

Dus zoals ik dat dan doe. Ik gooi de advertentie in de app en zie wat er gebeurd. Eén vriendin is direct heel enthousiast over haar en een andere vriendin vindt haar stiekem ook erg leuk. Ofwel kansen op een pleegmama / gedeelde voogdij!

 

Na twee dagen was de kogel door de kerk. Ik had een medestander gevonden en we hebben contact opgenomen. Twee uur later waren we op weg naar “Groningen”. Roadtrip!

Na 3 uur rijden kwamen we eindelijk aan. En na een paar uur gesproken en gekeken te hebben ging was de koop rond.

Mijn vriendin liet video’s zien van waar Floor zou komen te wonen. Ineens roept de vorige eigenaresse: Rasta! Is dat een e-pony?!

 

Tot mijn grote verbazing kende ze Rasta. Mijn pony die inmiddels al 11,5 jaar bij mij is en waarvan ik  alleen haar geschiedenis weet tot een jaar voor haar kocht. Ik kreeg kippenvel van de schrik. Ging er nu dan eindelijk achter komen wat er met haar was gebeurd???

 

Ze vertelde van het meisje waarvan ze was geweest. En hoe heftig zij met haar om ging. Veel klappen en kin op de borst getrokken ging Rasta rond vertelde ze.

 

Ze vertelde ook dat ze met Rasta op wedstrijd ging, maar doordat Rasta altijd zo gestrest was op het wedstrijdterrein ging dat niet goed.

 

Het meisje wilde Rasta verkopen en dit is onder sedatie geprobeerd aan particulieren. Toen dit was mislukt in Rasta de handel in gegaan. En ongeveer een jaar later stond Rasta dan dus op de plek waar ik al van wist. Ze stond toen bij een handelaar aangemeld om naar de slacht te gaan. De hoop opgegeven. Broodmager en doodsbang voor mensen.

 

Zo bizar om ineens in het leven van Rasta voor mij te kijken. Ik vroeg mij altijd af wat haar levensverhaal was. En er is nu een heel stuk bij. Ik had altijd al gezegd dat ze voelde alsof ze met de kin op borst was getrokken en naar voren was geslagen. Ruim 11 jaar geleden liep ze ook met doorhangende teugel met weggedraaide ogen en kin op de borst door de baan.

 

De vrouw vertelde dat Rasta een kruising Arabier met New Forest is. Dat is toch wel leuk om te weten. De Arabier was overduidelijk, maar met wat gekruist was voor mij toch nog geregeld een gespreksonderwerp.

 

En het bizarre is dat ik op zoek was naar een grote versie van Rasta. En wat vind ik?! De geschiedenis van Rasta en een paard dat de zachtheid en mentale kracht heeft als Rasta. Heel bijzonder. Floor heeft in de afgelopen weken al wel bewezen dat ze net zo’n taaie en stoere chick is als Rasta.

 

Rasta’s levensverhaal is hard. Maar ik vind die van Floor ook een hele bijzondere. En stukje ervan hebben jullie al gezien op Facebook & Instagram. Zoals het er nu naar uit ziet komt Floor morgenochtend weer naar huis. We kijken ernaar uit haar weer naar huis te brengen en weer in haar kracht te zetten en te zorgen dat ze in de spotlight komt te staan, want dat heeft ze verdiend. En wat is ze dol op aandacht.

< Floor

Reactie schrijven

Commentaren: 0