Lesdagen

Op lesdagen kun jij je even helemaal onderdompelen in een trainingsonderdeel. Op deze lesdagen kun je ook veel leren van het kijken naar andere combinaties. En daarbij is het natuurlijk erg leuk om ook met anderen te kunnen sparren die op dezelfde manier trainen als dat jij dat doet met je paard.

Geplande lesdagen

Workshop Houding & Zit

 

 

Tijdens deze workshop gaan we zonder paarden aan de slag om inzicht te krijgen in je hulpgeving en inwerking op het paard. Door middel van inspirerende oefeningen samen met de andere cursisten.

 

Deze workshop is een hele mooie aanvulling op de rijlessen.

 

Volgende geplande workshops:

Zaterdag 19-1-2019

Zaterdag 2-2-2019

Zaterdag 2-3-2019

 

Tijden:

9:30 - 12:30 uur

 

Kosten?

€ 34,50 p.p. incl. BTW (koffie, thee en een kleine versnapering zijn inbegrepen)

Waar?

Locatie Alegria Horsetraining

 

Wil jij deze Workshop organiseren op je eigen stal of vereniging? Neem dan contact met mij op voor de mogelijkheden.

 

Clinic grondwerk: dressuur vanaf de grond

 

Twijfel je erover om je paard ook vanaf de grond te graag trainen? Of zou je graag eens werken met ervaren lespaard? Dan is deze grondwerkclinic een mooie manier om dit te onderzoeken of het bij je past.

Het grondwerk staat voor mij voor verbinding met je paard. En dat is natuurlijk een ruim begrip. Het grondwerk staat voor mij voor teamwork. Dat je paard graag van jou wil gaan leren en je bewegingen wil gaan volgen. Hierdoor kun je met steeds kleinere hulpen met je paard gaan samenwerken. Je voelt hoe het paard contact met je maakt.

 Het grondwerk is ook een mooie toevoeging om je paard fysiek te trainen. Zoeken naar balans, souplesse en buigzaamheid. Zodat je paard doelgericht opgeleid kan worden tot een steeds fijner rijpaard.

 

Voor de dressuurruiters is het interessant om je paard verder te ontwikkelen. Het aanleren van de oefeningen en het verfijnen daarvan.

 

Voor een recreatie-en enduranceruiter is het bijvoorbeeld interessant hoe je jouw paard kunt leren zijn lijf goed te gebruiken op lange afstanden, onregelmatige ondergrond en afdalingen. En ook om je paard zelfverzekerder te maken.

 

Voor de springruiter is dit trainingsonderdeel o.a. een mooie aanvulling om de wenbaarheid en kracht  van je paard en techniek in de afzet te verbeteren.

 

En zo is grondwerk voor vele ruiters een fijn extra onderdeel om toe te voegen aan de opleiding van je paard. Er zijn natuurlijk nog veel meer redenen om eens te onderzoeken wat het voor jou en je paard kan toevoegen.

Lijkt het je leuk om mee te doen? Op zondag 3 februari 2019 organiseer in een kennismakingsclinic. De groepjes bestaan uit 4 tot maximaal 6 personen zodat er voldoende aandacht is voor iedereen. 

 

Kosten van deze clinic zijn € 49,50 p.p. incl. BTW

 

Inbegrepen zijn:

·         Theorieboekje

·         Gebruik maken van lespaard tijdens de praktijklessen

·         Demonstratie grondwerk

·         Koffie, thee, limonade en kleine versnapering

 

Wat ga je leren?

Je gaat leren welke voordelen het grondwerk te bieden heeft. Leren welke spieren je aanspreekt en het belang daarvan. Ook leer je inzicht te krijgen wat voor invloed de bouw van jou w paard heeft op zijn bewegingen. En je leert te kijken welke oefeningen waardevol zijn voor het lichaam van jouw paard.

 

In de demonstratie neem ik je mee door de oefeningen en leer je waarvoor je ze kunt inzetten. Zodat je doelgericht de oefeningen in kunt zetten om jouw paard te verbeteren. Bijvoorbeeld waarom zou een schouderbinnenwaarts jouw paard kunnen helpen.

 

En je gaat zelf met een ervaren paard ervaren hoe mooi het grondwerk kan zijn en een aantal oefeningen met ze oefenen om je eigen vaardigheden te ontwikkelen.

 

Volgende geplande clincs:

 

Zondag 3-2-2019 

 

Tijden:

12:30 - 16:30 uur

 

Kosten:

€ 49,50 p.p. incl. BTW (koffie, thee en een kleine versnapering zijn inbegrepen)

 

Waar:

Locatie Alegria Horsetraining

 

 


Locatie

ALEGRIA HORSETRAINING

Marssestraat 29

7045 AA Azewijn

Email: info@alegriahorsetraining.nl

Telephone: +316 18552420


Impressions