Lesdagen

I.v.m. de maatregelen omtrent de coronacrisis worden er op dit moment geen clinics gegeven.

 

Op lesdagen kun jij je even helemaal onderdompelen in een trainingsonderdeel. Op deze lesdagen kun je ook veel leren van het kijken naar andere combinaties. En daarbij is het natuurlijk erg leuk om ook met anderen te kunnen sparren die op dezelfde manier trainen als dat jij dat doet met je paard. Deze dagen zijn altijd een mooie investering in jezelf en je paard.

Wil je een clinic organieren op jouw stal of vereniging? Vraag vrijblijvend een offerte aan via het contactformulier.

Geplande lesdagen

grondwerk, academische rijkunst, werken aan de hand, vrijheidsdressuur

Clinic speelse dressuur aan de hand

 

Rechtrichten wordt ook wel eens als hogere wiskunde gezien. Hierdoor kan het al snel saai of te ingewikkeld worden. Het kan ook anders.

 

Grondwerk kan veel simpeler door gebruik te maken van het belangrijkste communicatiemiddel met paarden. En dat is werken op connectie. Op een speelse manier vraag ik de aandacht van het paard en ik wordt de “zumba instructor” van mijn paard. 🎶 Shake it off shake it off 🎶 😄

 

Door middel van het bewust worden van het gebruik van je eigen lijf kun je jouw paard op een speelse manier gaan opleiden tot een soepele en vrolijke atleet 🐎

 

Door mijn ruime ervaring en kennis van lichaamsbouw en karakters van paarden kan ik je helpen om met jouw paard een sterker team te worden. Zo heeft mijn Töltende Draver al veel meer gemak in de basis en kan ze opwaarts en gedragen draven onder het zadel door de grondwerkoefeningen. Ook heeft ze geleerd om sprong te maken in de galop. En heeft Alegria geleerd hoe ze haar lange holle rug omhoog kan brengen in het werk en in horizontale balans kan draven en galopperen.
(lees hierover meer in mijn blog: https://www.alegriahorsetraining.nl/2018/06/22/de-niet-begrepen-combinatie/ )

 

In het grondwerk kan je als een fysiotherapeut voor je paard fungeren. Je leert je paard gedetailleerd en stapsgewijs steeds beter zijn/haar eigen lijf kennen en te gebruiken. Waardoor overgangen en oefeningen steeds eenvoudiger worden voor jou en je paard.

Je paard zal hierdoor steeds meer rust, gemak en plezier ervaren in het werk waardoor de samenwerking steeds verfijnder wordt. Lijkt het je leuk om hier ook kennis mee te maken of om juist weer inspiratie en nieuwe inzichten op te doen van anderen? Meld je dan nu aan voor deze clinic via e-mail: info@alegriahorsetraining.nl en geef door wat je leerdoelen zijn voor deze dag. Het is mogelijk mee te doen met eigen paard of lespaard.

 

Volgende datum:

21 maart 2020

 

 

houding en zit

Workshop Houding & Zit

 

 

Tijdens deze workshop gaan we zonder paarden aan de slag om inzicht te krijgen in je hulpgeving en inwerking op het paard. Door middel van inspirerende oefeningen samen met de andere cursisten. Zo krijg je meer inzicht hoe je jouw paard correct van achter naar voren kunt rijden d.m.v. correct lichaamsgebruik. 

 

Deze workshop is een hele mooie aanvulling op de rijlessen.

 

 

Wil jij deze Workshop organiseren op je eigen stal of vereniging? Neem dan contact met mij op voor de mogelijkheden.

 

longeren zonder hulpteugels, Academische rijkunst, Human en Horse, bit magazine

Clinic longeren op connectie

 

Voor degenen die bekend zijn met mijn trainingsmethode weten dat longeren voor mij een complete work-out is voor het paard. En dat ik werk op connectie met mijn paarden. Het paard leert van mij door daadwerkelijk aan mij te verbinden. I.p.v. een paard dat om mij heen cirkelt en dat alleen maar statische opdrachten krijgt.

 

Aan de longe kun je werken aan de verbetering van het gangenwerk van je paard zonder gebruik van hulpteugels. Zo kun je jouw paard laten verzamelen en verruimen en werken aan lichaamsgebruik.

 

Aan de longe kun je mooi vanaf een afstandje de beweging van je paard beoordelen. Je kunt zien waar je paard compenseert of zich vastzet. Dit los ik op door middel van mijn eigen lichaamsgebruik, energetische hulpen en door middel van kleine hulpen door de longeerlijn of zweepje.

 

In deze clinic leer je hoe je zonder heel technisch te zijn te werken op gevoel en connectie. En zo je paard kunt verbeteren en werken naar steeds meer losgelatenheid en verbetering in de gangen.

 

We bouwen de dag heel geleidelijk op vanuit theorie zodat je bekend raakt met  de trainingsmethode.

 

Piaffe, grondwerk, onderstandig paard, paard leren verzamelen, academische rijkunst piaffe
Foto gemaakt door: Roos Baretta

Lesdag Biomechanica ruiter & paard

Een lesdag waarin we dieper ingaan op het lijf van de mens en het paard. Hoe kunnen deze het beste bewegen en hoe corresponderen deze met elkaar. En hoe leer je jouw paard jouw zwaartepunt te volgen.

 

 

We gaan in de theorie leren aan de hand van plaatjes hoe ons skelet is opgebouwd en hoe dit correspondeert met die van het paard.

We gaan eerst oefeningen doen zonder paard om meer inzicht en controle te krijgen over onze houding en inwerking.

Op fitnessballen gaan we werken aan onze houding en leren welk effect deze heeft op het paard.

  

In de middag ga je in het zadel alle indrukken samenvoegen om het gevoel verder te ontwikkelen. De groepjes worden ingedeeld aan de hand van het niveau (basisgangen, overgangen en zijgangen voor de gevorderde ruiter)

 

En met de andere groepjes kun je weer meekijken zodat je aan het einde van de dag veel hebt gezien en ervaren. En zoals altijd zorgen we weer voor een gezellige dag samen. Ik zou willen zeggen ontspannen, maar er wordt natuurlijk ook hard gewerkt in de praktijk.

 

 

Email: info@alegriahorsetraining.nl

Telephone: +316 18552420


Impressions