Dressuurles

Wie streeft er niet naar. Het ultieme gevoel van eenheid. Je gedachten en lichaam lijken één te worden met die van je paard.
Maar hoe bereik je dat?

Wanneer jij je aandacht richt op het goede kun je alleen maar groeien.

In de lessen wordt veel aandacht besteed aan de basis.

 

  • Motivatie paard en ruiter (plezier)
  • Begrijpt mijn paard de hulp/opdracht
  • Kan mijn paard de gevraagde opdracht uitvoeren
  • Wat zijn de volgende stappen in de training om mijn paard tot meer balans en draagkracht te laten komen

Wanneer een paard beleerd is verwachten we dat het paard gedegen opgeleid is en begrijpt wat er van hem gevraagd wordt. Toch kan het zijn dat bepaalde hulpen niet helemaal begrepen zijn. Met als gevolg dat het paard niet reageert of de verkeerde reactie geeft. Waar de ruiter weer op gaat corrigeren. Voor beide partijen kan dit erg frustrerend zijn. En het paard gaat wellicht probleemgedrag vertonen. 

 

Daarom vindt ik het belangrijk om te zorgen dat het helder is waar we naartoe willen. Ik werk veel met beloning en richt mij op de mogelijkheden en het positieve. Wij zijn zelf immers ook bereid om meer te doen als we ergens waardering voor krijgen toch?

 

Een goede timing van je hulpen en beloning is van groot belang. Je wilt immers dat het paard de link legt met het juiste antwoord op jouw vraag. Door deze manier van trainen merk ik dat de paarden enorm gemotiveerd zijn om alles uit de kast te trekken om die beloning/waardering voor hun inzet in de wacht te slepen. 


Wanneer de communicatielijnen zijn afgestemd kun je aan het werk met de gymnastische oefeningen om je paard te trainen tot een ware atleet. Je paard zal hierdoor soepeler worden en sterker. Er ontstaat stukje bij beetje meer eenheid en je paard zal op steeds kleinere signalen gaan reageren. Waar een uitademing je paard genoeg kan zeggen.

 

Ik zoek altijd naar de best haalbare beweging en samenwerking tussen de combinatie. Ik heb veel kennis van bio-mechanica en zoek naar vloeiende bewegingen. Waar het paard goed door het lijf kan bewegen en steeds lekkerder in zijn/haar vel komt te zitten.


Ik geef les aan zowel recreatie- als wedstrijdruiters. Wil je meer weten? Vragen staat vrij. Ik ga graag met je in gesprek over jouw persoonlijke wensen en de mogelijkheden. 

 

 


Draver, dressuurles, Doetinchem, paardrijles, heropleiden Draver, Omscholen Draver
5 jarige Draver in horizontale balans
Rijden zonder zadel, rijden op barebackpad, dressuurles
4,5 jarige Lusitano
Galop rijden, dressuurles
5 jarige Lusitano
Horizontale balans paard, Academische rijkunst, dressuur
7 jarige Draver