Dressuurles

Wie streeft er niet naar. Het ultieme gevoel van eenheid. Je gedachten en lichaam lijken één te worden met die van je paard.
Maar hoe bereik je dat?

Wanneer jij je aandacht richt op het goede kun je alleen maar groeien.

Dressuur is de basis voor het rijpaard. Dit wordt veel geroepen, maar wat is de basis voor een rijpaard en waarom is dit zo belangrijk?

Allereerst is de communicatie belangrijk. Je paard leert met een dressuurtraining je hulpen te begrijpen en deze steeds beter te begrijpen op steeds kleinere hulpen.

Daarnaast is een paard een grazer. Om efficiënt te kunnen eten is een paard slim in elkaar gezet. Namelijk om zijn neus te volgen zodat deze weinig energie verbruikt om te grazen. Het paard loopt daarom in natuurlijke houding op de voorhand. Onbelast is dit geen probleem. Het paard is zo door de natuur bedacht.

Wil je ook rijden op je paard dan komt er meer gewicht op de voorbenen en ook op de rug. De voorbenen zijn heel recht en daarom kwetsbaar voor blessures. Ook kun je je voorstellen dat als het paard je draagt op een holle rug dat hij rugpijn gaat krijgen. Daarom is het belangrijk om met dressuurtrainingen te paard leren zijn/haar lijf goed te gebruiken zodat de voorbenen niet overbelast raken en zijn rug goed leert te gebruiken.

In de natuur beweegt het paard zich dus voort door zijn gewicht achterna te lopen en als rijpaard leer je jouw paard van achter naar voren gereden te worden. Je leert jouw paard jouw gewicht correct te dragen. Volgens mijn visie is het belangrijk om ieder rijpaard hierin tenminste in de basis goed te trainen om goed voor het lijf en ook de mentale balans van je paard te zorgen. In de lessen staat plezier, balans, werken onder het zwaartepunt en houding & zit centraal.

Voor degene die mij kennen weten dat ik ernaar streef om combinaties te leren te verbinden met elkaar zodat je elkaar steeds beter aanvoelt. Zo kun je voor je gevoel steeds meer werken vanuit intentie en gedachten op steeds kleinere hulpen.

 

Ik begeleid combinaties die beginnend zijn, maar ook combinaties die werken in het hogere werk zoals de zijgangen en piaffe. Ik geniet van iedere combinatie op hun eigen niveau. Iedereen is welkom die meer hierover wil leren en ik zorg dat de lessen voor jou begrijpelijk zijn. Zo kun je met veel plezier oefenen en doortrainen tussen de lessen door.

 

Investering

Les met uw eigen paard 45 minuten:

Privéles € 55,- per les bij u op locatie incl. reiskosten indien dit binnen de lesroute past

 

Privéles met lespaard 45 minuten*:
€ 52,50,-

 * voorwaarde voor deze lessen:

- verzorging en ophalen van lespaard onder begeleiding van ouder indien je minderjarig bent

- lespaard kan zelfstandig opgehaald, gepoetst en opgezadeld worden


Draver, dressuurles, Doetinchem, paardrijles, heropleiden Draver, Omscholen Draver
5 jarige Draver in horizontale balans
Rijden zonder zadel, rijden op barebackpad, dressuurles
4,5 jarige Lusitano
Galop rijden, dressuurles
5 jarige Lusitano
Horizontale balans paard, Academische rijkunst, dressuur
7 jarige Draver