Ruitercoaching

ruitercoach;paardencoaching;probleemgedrag bij paarden;trauma;verbinding;problem solving;appaloosa;coaching;stress

Bij Alegria Horsetraining staat leren te versmelten met je paard centraal. Je gaat rijden vanuit partnerschap en verbinding. Hierin kan het niet anders dat naast dat wij onze paarden leren lichaamsbewust en zelfbewust te worden. Dat ook zij ons gaan spiegelen en ons uitnodigen om ook lichaamsbewust en zelfbewust te worden. Hieruit ontsond het idee om ook coaching met het eigen paard aan te bieden.

 

Tijdens de lessen kan een bepaald "probleemgedrag" naar voren komen die dieper gaat dan leiderschap en trainerschap. Het paard blijft dan bepaald gedrag vertonen om ons uit te nodigen diep bij onszelf naar binnen te gaan. Het paard kan dan steeds groter worden in zij/haar gedrag totdat we er niet meer omheen kunnen. Het kan een overtuiging zijn die diep in ons verleden in ons is geworteld en het paard wil je helpen hierin. De keuze is aan jou. Blijf je de oplossing zoeken in je paard of durf je het pad aan te gaan naar heling door middel van je paard.

 

Trainen vanuit je gevoel

Of het lukt je maar niet om vanuit gevoel te gaan rijden. Om echt te voelen in je lichaam wat er gebeurd in je balans. Dan kan het zijn dat jouw lichaam daar afgesloten is door opgeslagen trauma. Trauma is een gebeurtenis of gevoel die we op het moment dat het gebeurde je het niet kon verwerken. Het lichaam slaat deze gebeurtenis of emotie dan op in het lichaam uit zelfbescherming totdat we sterk genoeg zijn om deze te verwerken. 

 

Hoe gaat het in zijn werk

Naast de actieve lessen met de paarden bieden wij nu ook coaching aan met paarden. Hierbij hoef je even helemaal niets en geven we het paard het woord. Je stapt samen met je paard in de ruimte (paddock of rijbak) en het paard is vrij in deze ruimte. Het paard zal je nu zien als kuddegenoot en scannen op "koliek" (opgeslagen spanning). Het paard is een vluchtdier en zij kunnen door middel van trillingen pijn/blokkades weer in beweging zetten. Zo is de kudde op zijn sterkst en zijn zij veilig. Het paard zal jou ook als kuddegenoot zien en jou helpen te helen zodat je een sterkere kuddegenoot bent voor je paard. Door middel van gedrag zal het paard je leiden tot nieuwe inzichten de coach zal hierbij begeleiden als tolk tussen jou en je paard. 

 

Coaching met eigen paard

De coachingsesseis met eigen/verzorg- paard worden aangeboden door Ronald. 

 

Coaching met paarden van Alegria Horsetraining

Wil je feedback ontvangen los van jouw eigen paard? Dan kan dat in onze kudde in Scherpenzeel.

 

Wil jij hier meer over weten neem dan contact op via onderstaande button.

 

Paardencoaching in Scherpenzeel
€ 75,- per uur incl. BTW (particulier)
€ 75,- per uur excl. BTW (zakelijk)

 

Paardencoaching met eigen paard

€ 75,- per uur incl. BTW plus € 0.30 per kilometer (retour km gerekend vanaf Leusden)