Longeren

Paard zijgangen aanleren aan de longe
Foto gemaakt door: Roos Baretta, Tiburon leert hier de travers verfijnen in stap aan de longe

Longeren met plezier

 

Vind jij longeren saai? Longeren kan erg gaaf teamwork zijn en een volledige workout voor je paard. Wil je weten hoe dat kan en zonder hulpteugels? Lees dan snel verder.

 

Via het grondwerk leer je je paard de hulpen en oefeningen aan. Het paard loopt hier nog wel met wat meer steun, omdat je relatief dichtbij loopt en het paard loopt in jouw tempo.

 

Aan de longeerlijn kan je paard meer bewegen in zijn eigen tempo. Zo kun je hier weer verder gaan bouwen vanuit het grondwerk en controleren of het paard op eigen benen de oefening ook uit kan voeren. Ik longeer alleen met een kaptoom, longeerlijn en zweepje, want als je paard goed aan de hulpen staat kan je deze laten verzamelen en stretchen zonder gebruik van een hulpteugel. Ik gebruik dezelfde hulpen als tijdens het grondwerk. Zo houden we het allemaal wel zo begrijpelijk. Je paard kan onbelast en in het tempo dat voor hem comfortabel is getraind worden. Via longeren kun je het paard trainen om de bovenlijn langer te maken en de onderlijn sterker te maken om zo draagkracht te vergroten. Je paard leert zijn gewicht goed te verdelen over vier benen. Ook kan je paard gangen die hij moeilijk vindt om uit te voeren in de bak eerst leren zonder het ruitergewicht.


Ik vind longeren onwijs gaaf. Het gevoel alsof je één bent. Je leert je paard te reageren op je lichaamstaal en energie. Hierdoor zal je paard op de kleinste signalen uit je lijf meer verzamelen, halt houden of een overgang maken. Een prachtige trainingsvorm die ik graag wil delen. 

Video longeren & Liberty

 

Twijfel je nog? Plan dan een afspraak om een training bij te wonen. Zo kun je zelf ervaren hoe mooi longeren kan zijn als team.

 

Wil je zo snel mogelijk aan de slag? Bel dan 06-18552420 om je eerste les te plannen.

 

Investering

Les met uw eigen paard 45 minuten:

Privéles € 55,- per les bij u op locatie incl. reiskosten indien dit binnen de lesroute past

 

Privéles met lespaard 45 minuten*:
€ 52,50,-

 * voorwaarde voor deze lessen:

- verzorging en ophalen van lespaard onder begeleiding van ouder indien je minderjarig bent

- lespaard kan zelfstandig opgehaald, gepoetst en kamptoom omgedaan worden

Kan je paard de oefeningen goed in het grondwerk en longeren? Dan kan je ze op gaan pakken onder het zadel:

Plezier is erg belangrijk in het werk
Plezier is erg belangrijk in het werk
Wisp leert hier meer te sluiten in de galop
Wisp leert hier meer te sluiten in de galop

Paard longeren zonder hulpteugels, Academische rijkunst
Foto gemaakt door: Carlijn van de Stelt, Tiburon is hier 4,5 jaar en leert in horizontale balans door zijn rug te draven.
Academische rijkunst, Fries, Longeren
Alegria leert hier meer bergop te draven en haar rug hierbij omhoog te brengen.