Lespaarden

Manege, lespaarden, privéles met privépaarden
Werken aan de hand

Wil je meer dan een uurtje zitten op een paard? Wil je echt verbinding maken met paarden en leren over verschillende paarden en hoe je ze kunt trainen?

 

Hiervoor heb ik gekozen om mijn paarden in te zetten als lespaarden. Het zijn mijn eigen paarden die ik zelf structureel train en opleid. Ik wil hun expertise delen om mensen de kans te bieden om op een andere manier lessen te volgen met paarden. Waarbij je de persoonlijkheden van de paarden leert kennen en mee leert samenwerken. En waar de paarden niet als een robot in een treintje achter elkaar hun rondje lopen. Hier les je met vrolijke en fitte paarden.

 

Ik geef les met mijn paarden in alle trainingsvormen beschreven op mijn site (grondwerk, longeren, dressuur, zitles en Working Equitation).

 

Ik bied wekelijks structurele lessen met mijn paarden aan, maar ook lessen voor mijn vaste lesklanten met eigen paarden. Bijv. als je wilt werken aan je houding & zit als je een jong paard hebt. Of omdat je iets lastig vindt en je eigen paard ook nog. Dan kun je oefenen op een meer ervaren paard.

 

Zie jij paarden ook liever in kuddeverband buiten lopen dan in een box? 

Huisvesting van de paarden: 

De paarden kunnen lekker de hele dag buiten lopen. Ze staan in een grote paddock met ruime inloopstal. Ze krijgen hooi van hoge kwaliteit en supplementen en kwaliteitsvoer om ze gezond en fit te houden. Daarnaast hebben de paarden veel tijd om te rusten, spelen en te kroelen met hun paardenvrienden waardoor de paarden zich fijn voelen. Hierdoor hoeven zij niet de lessen te gebruiken om hun energie kwijt te kunnen. 

 

Wil je rijden op paarden die goed in hun vel zitten?

Mijn paarden krijgen regelmatig behandelingen om hun lijf soepel te houden. Daarnaast train ik de paarden om hun lijven goed te onderhouden in spieren en balans. Zo kunnen zij goed hun werk doen om jou beter te leren rijden of trainen vanaf de grond. De zadels worden regelmatig nagekeken door een zadelpasser om te zorgen dat de paarden ook passende zadels op hun ruggen hebben.

 

Mijn paarden zijn allen fijn op zit te rijden en ze zijn gemotiveerd om te werken. Ieder paard heeft zijn/haar eigen kwaliteit en kan je weer op een ander stuk helpen ontwikkelen. 

 

Je kunt kiezen voor privéles of om de les te delen in een groepsles (maximaal 3 combinaties). Doordat er niet in grote groepen wordt gewerkt is er ruimte om de verdieping in te gaan. In de lessen besteed ik veel aandacht aan: denkwijze van paarden, houding, zit, hulpgeving en hoe je een paard dressuurmatig in  balans kunt trainen. Daarnaast staat het werken op connectie centraal. Hoe kun je een paard helpen ontspannen zonder fysiek te hoeven "plukken" aan een paard.

 

Voordeel voor vaste lesklanten van Alegria Horsetraining:

Wanneer je lessen volgt met mijn paarden is het ook mogelijk deel te nemen aan de clinics met mijn paarden.

 

Voor meer informatie sta ik je graag te woord zodat we kunnen sparren over hoe we jou verder kunnen helpen in je ontwikkeling.

 

Lees ook onderstaand artikel:

http://www.buitenruiters.nl/sport/buiten-de-bak-7-lisette-sterk-schoon-van-alegria-horsetraining/