Lespaarden

Ik bied de mogelijkheid aan om met mijn paarden lessen te volgen. Ik geef les met mijn paarden in alle trainingsvormen beschreven op mijn site (grondwerk, longeren, dressuur en zitles).

Ik bied wekelijks structurele lessen met mijn paarden aan, maar ook lessen voor mijn vaste lesklanten met eigen paarden. Bijv. als je wilt werken aan je houding & zit als je een jong paard hebt. Of omdat je iets lastig vindt en je eigen paard ook nog. Dan kun je oefenen op een meer ervaren paard.

 

Huisvesting van de paarden: 

De paarden kunnen lekker de hele dag buiten lopen. Ze staan in een grote paddock met inloopstal. En wanneer het weer het toelaat gaan de paarden ook de wei op. Ze krijgen hooi van hoge kwaliteit en supplementen op ze gezond en fit te houden.


Voordelen van mijn lespaarden:

Alle paarden train ik zelf om te zorgen dat de paarden dat stukje meer kunnen leveren. Soepele en goed getrainde paarden. Hierdoor kan je goed werken aan je eigen houding, zit en hulpen en meer oefenen dan alleen de gangen en het stuurwerk.

Mijn paarden zijn tevreden paarden waardoor je op een fijne zachte manier kunt communiceren. Je zult merken dat je fijn een persoonlijke verbinding kunt maken met de paarden. Het is prachtig om te ervaren hoe graag de paarden voor je werken. Zodat zowel jij als het paard plezier beleven aan de tijd samen.


Mijn paarden zijn allen fijn op zit te rijden en ze zijn gemotiveerd om te werken. Ieder paard heeft zijn/haar eigen kwaliteit en kan je weer op een ander stuk helpen ontwikkelen. 

 

Je kunt kiezen voor privéles of om de les te delen met een andere ruiter (Duo-les). Doordat er niet in grote groepen wordt gewerkt is er ruimte om de verdieping in te gaan. In de lessen besteed ik veel aandacht aan: houding, zit, hulpgeving, gedrag en taal van paarden en hoe je een paard dressuurmatig in  balans kunt trainen.

 

Er is ook de mogelijkheid om losse lessen te volgen om aan je eigen vaardigheden te werken om over te brengen op je eigen paard. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • werken aan je lichaamstaal
  • werken aan je houding en zit
  • ervaring opdoen in de zijgangen
  • werken aan je zelfvertrouwen

Voor meer informatie sta ik je graag te woord zodat we kunnen sparren over hoe we jou verder kunnen helpen in je ontwikkeling.