· 

2019 jaar van de inzichten

Ik heb al een tijdje geen blog meer geschreven. Schrijven doe ik graag, maar sinds maart 2019 is het van schrijven niet meer gekomen. Zoals voor velen die ik ken is 2019 een jaar van de inzichten en veranderingen. Zo ook voor mij. Zoals inmiddels bekend is zijn Arno en ik uit elkaar en gaat er de komende tijd veel veranderen.

Eén van de bijzondere inzichten die ik had dit haar was hoe de paarden die ik heb een tijdlijn representeren voor mijn state off mind waar ik in was toen ik ze kocht. En ook dat de trainingsmethode die ik heb ontwikkeld parallel loopt aan hoe ik graag zou zien hoe er met elkaar zou worden omgegaan. Met geduld, compassie en respect. En niet te vergeten: veel lol!

Dat was heel bizar om ineens zo helder in te zien. Rasta kocht ik ruim 12,5 jaar geleden. Privé speelde er veel en mijn zelfvertrouwen was laag. En zo kwam mijn onzekere angstige Rasta op mijn pad. Maar Rasta is ook een doorzetter en een paard dat weet wat ze wil. Onwijs wat kan dat paard me spiegelen en pushen om door te gaan. Hoe ze het iedere keer weer doet weet ik niet. Maar zij weet altijd zodanig gedrag te vertonen dat ik bepaalde uitdagingen in het leven wel aan moet gaan. Dat ik mijn angsten en onzekerheden onder ogen moest komen. Ik heb al heel vaak gezegd dat Rasta mij gevormd heeft. En dat doet ze nog steeds. Wat ben ik dankbaar voor haar in mijn leven. Ze is meer dan een paard. Ze is mijn persoonlijke coach.

En zo hebben alle paarden zo’n groot effect gehad op mijn leven. En nog! Ik heb het perfecte team hier staan.

Ze hebben me opgebouwd tot de persoon die ik nu ben. En dan komt de keiharde werkelijkheid dat die paarden die hebben gezorgd voor wie ik nu ben. Dat die paarden misschien op zoek moeten naar een nieuw thuis. Ik zeg altijd maar zo. Niets gebeurd voor niets. Dus ook dit zal zijn doel weer hebben. Maar wat hoop ik dat het gaat lukken om mijn team zo groot mogelijk te houden. Ze zijn een deel van mij.

Een mooie plek heb ik al voor ze. Nu nog een sterk mensenteam erbij die samen met mij de zorg voor ze wil dragen zodat mijn paarden en ik samen nog heel veel mensen kunnen helpen en blij maken.

De komende tijd zal uitdagend zijn, maar ik ben benieuwd welke deuren er weer open gaan. Ik blijf daar in geloven. Wie goed doet wie goed ontmoet en dat ook dit weer zijn weg gaat vinden.