Lessen voor kinderen en jeugd

Voor kinderen bied ik ook lessen aan met mijn paarden & pony's voor kinderen vanaf 12 jaar. 

Plezier staat voorop. 

 

In de lessen vind ik het belangrijk om op een ontspannen en grappige manier je kind te leren over het dier: paard. Hoe communiceert een paard? Wat is belangrijk in de omgang met paarden om veilig met paarden om te kunnen gaan?

Door je kind te leren de paardentaal te begrijpen en te beheersen leert uw kind het paard te leiden vanaf de grond en in het zadel. Zodat ze veilig en op een leuke manier met de paarden om kunnen gaan.

 

Via leuke beeldspraak help ik je kind om zijn/haar balans en goede zit te vinden op het paard zonder dat het geforceerd wordt. En zo vanuit de zit het paard te rijden.


Paarden hebben de unieke gave om te spiegelen. Naast het plezier van paardrijden leren de pony's en paarden de kinderen ook veel over hun zelf.  Je ziet het zelfvertrouwen van de kinderen groeien die hun ook verder helpt in het dagelijks leven. 

Op onze locatie kunnen de kinderen hun eigen vaardigheden toepassen in een WE parcours*. Een hele leuke manier om te ervaren hoe goed jij al met je pony/paard kan samenwerken.

De lessen kunnen ook een goede voorbereiding zijn voor je kind naar een eigen pony/paard.

De lespaarden hebben de hele dag de tijd om zich vrij te bewegen. Daarnaast worden de paarden structureel door mij getraind. In mijn training besteed ik veel aandacht aan vertrouwen, plezier en balans. Hierdoor zul je merken dat de paarden gemotiveerd zijn om je kind het beste mee te geven.

 
Ook kinderen/jeugd die extra aandacht nodig hebben zijn welkom.

 

Voor meer informatie sta ik jullie graag persoonlijk ter woord.

 

* WE = Working Equitation

Paardrijles op maat voor kinderen

Voordeel voor vaste lesklanten van Alegria Horsetraining:

Wanneer je lessen volgt met mijn paarden is het ook mogelijk deel te nemen aan de clinics van Alegria Horsetraining met mijn paarden.