Les in houding en zit

Travers rijden, Draver, Houding en zit lessen
Travers in stap

Samen in balans. 

 

Tegenwoordig wordt er veel gesproken over de balans van het paard. Tijdens mijn eigen rijden en het lesgeven ontstond bij  mij de vraag: 
Hoe kunnen we verwachten dat ons paard in balans loopt als wij dat zelf niet zijn?


Het werken aan je eigen houding, balans en zit is daarom dan ook van essentieel belang om aan te blijven werken. Op welk niveau je ook rijdt. Of je nu recreatief rijdt of op hoog niveau in de wedstrijdsport. Een goede balans en zit is een plezier voor iedere ruiter en rijpaard.


Ik werk volgens de principes van Centered Riding en ben gediplomeerd Centered Riding instructeur level 1.
Deze principes helpen je op een leuke en ontspannen manier je houding, balans, zit en hulpen te verbeteren. Je krijgt veel inzicht in je eigen lijf en handelingen.


Zodra we op een paard gaan zitten werken we in op het paard met onze zit. Of we het nu willen of niet. De inwerking van jouw lichaam op je paard kun je niet uitschakelen. Deze methode kan je helpen je zithulp beter in te gaan zetten en het voor je paard makkelijker te maken.

Daarnaast heb ik dankzij mijn ruime ervaring met paarden veel geleerd uit ervaring en mijn eigen inzichten opgedaan. Rijden vanuit je zit is voor mij ook rijden op connectie. Versmelten met je paard. Ik werk veel met visualisatie en breng dit gevoel over op mijn paard. Zo vinden we samen balans. Een onwijs fijn gevoel waardoor je leert echt in het moment te zijn en op te gaan in je tijd samen met je paard. 

 

Enkele voorbeelden wat deze lessen voor je kunnen betekenen:

  • rijden wordt minder belastend voor jouw lijf en dat van je paard
  • je creëert meer bewustzijn van je lichaam en energie
  • je paard en jij kunnen vrijer bewegen
  • het gevoel van stabiliteit en veiligheid verbeteren/creëren
  • je creëert meer een gevoel van eenheid
  • je kunt je hulpen efficiënter inzetten
  • je zult je lichter gaan voelen voor je paard
  • je ontwikkelt een onafhankelijke zit zodat je kunt helpen je paard in balans te laten lopen d/m/v/ jouw eigen balans en lichaamsgebruik.

Deze lessen zijn op iedere discipline onder het zadel toepasbaar. Voor een ieder die op het paard stapt is het een leuke aanvulling om het paardenplezier te vergroten.

Lees hier meer over in mijn blog.

 

Wil je meteen een afspraak maken voor een les? Bel dan 06-18552420

Houding en zit lessen op eigen paard, Houding en zit lessen op privépaard