Het paard in zijn/haar kracht

Het paard in zijn/haar kracht · 10. maart 2019
Vloeiende bewegingen zijn mijn fascinatie. Het gaat zelfs zo ver dat het me opviel dat toen mijn man weer een aquarium ging opbouwen dat ik hou van vissen die vloeiend bewegen i.p.v. bijv. de vlugge stijve Tetra’s. Ik moest toen erg lachen om mijzelf. Mijn liefde voor zachte vloeiende bewegingen gaat ver. In het rijden probeer ik altijd te zoeken naar de best haalbare beweging van mijn lijf. En ik probeer mijn paard mee te nemen in die beweging. Zowel fysiek als op de energetische hulpen. Met...

Het paard in zijn/haar kracht · 25. januari 2019
Ondanks dat we wisten dat we even moesten investeren om haar weer op gewicht te krijgen en haar weer recht op de voeten te krijgen leek het verder een gezond paard. Niets wat we met wat tijd, goede zorg en training niet op konden lossen. Toen Floor aankwam stond ze vanaf de eerste dag al popelend en roepend in de stal om met ons aan de slag te gaan. Ze wilde vanaf dag één met ons aan de slag....

Het paard in zijn/haar kracht · 03. januari 2019
Ik krijg wel eens de vraag van mensen hoe het is om les te geven met mijn eigen paarden. Ik kan je vertellen dat ik het geweldig vind! Ik kan overlopen van trots en geluk tijdens lessen. Om mijn paarden in de rol te zien van leermeester maakt mij onwijs trots. Allemaal hebben ze een lange weg bewandeld om zowel lichamelijk als mentaal sterk genoeg te zijn om als lespaard/leermeester te kunnen fungeren. Zo zag ik recent weer een paard dat drijfnat was van het zweet dat van hem afdroop van de...

Het paard in zijn/haar kracht · 20. november 2018
Mijn vriendin liet video’s zien van waar Floor zou komen te wonen. Ineens roept de vorige eigenaresse: Rasta! Is dat een e-pony?! Tot mijn grote verbazing kende ze Rasta. Mijn pony die inmiddels al 11,5 jaar bij mij is en waarvan ik alleen haar geschiedenis weet tot een jaar voor haar kocht. Ik kreeg kippenvel van de schrik. Ging er nu dan eindelijk achter komen wat er met haar was gebeurd???

Het paard in zijn/haar kracht · 05. september 2018
Hoe Fantastica Alegria bij ons kwam.

Het “gemiddelde” paard Als paardeneigenaresse, paardentrainster en instructrice ben ik al veel verschillende paarden tegen gekomen. Als ik een paard “koop” (dat vind ik eigenlijk al naar om te zeggen, want het gaat om een levend wezen) dan gaat het bij mij om die aantrekkingskracht. Ik zie een paard en de vonk springt over. En dat zie ik in de ogen van een paard. Dan dat weet ik: dat is mijn maatje! Zo heb ik zelf al een heel bijzondere kudde verzameld. Buiten dat ze me raken om wie ze...