Paard in training/intensief leertraject

Ponykamp, paard in training, trainingspaard

Wanneer je jouw paard een ander toevertrouwd is het uiteraard belangrijk om te weten wie je jouw paard toevertrouwd. Je hebt immers een voorstelling over de omgang met jouw paard en een doel dat je wilt bereiken.
Daarom is het belangrijk om samen te bepalen wat je wensen en doelen zijn zodat we kunnen bepalen of we een match zijn. Er zijn verschillende mogelijkheden m.b.t. training. Lees hierover hieronder meer.


Ik hou trainingen waarbij het paard nieuwe dingen leert kort. Het is veel denkwerk voor het paard. Allereerst moet er een begrijpelijke taal ontstaan: heldere communicatie. Het paard zal nieuwe bewegingspatronen leren. Je zult begrijpen dat dit veel van een paard vraagt om met jou te puzzelen. Naarmate een paard verder in training is zal het paard minder snel vermoeid raken doordat er een taal is ontstaan.

Mijn streven is een vrolijk en gedreven paard om de ruiter te plezieren. Door het opknippen/versimpelen van de oefeningen stel ik haalbare opdrachten/vragen waardoor het paard snel veel succes en aha-momenten ervaart. Door positieve bekrachtiging heb ik ervaren dat de paarden meer en meer gedreven raken om jou te plezieren. Ze gaan meedenken over mogelijke goede antwoorden op jouw vraag. Dit maakt de samenwerking zeer prettig en mooi. Ik werk veel vanuit ontspanning. Het paard moet zich veilig voelen bij mij en de vragen die ik aan je paard stel pas ik aan aan het niveau van je paard.

 

Paardenvakantie

Intensieve leerweek

 

Soms is het lekker om even lekker ergens je volledig op te kunnen focussen. Daarvoor bied ik intensieve leerweken aan. Dit is altijd maatwerk passend bij wat jij zou willen leren in die week.

Deze week loopt van maandag t/m vrijdag.

 

 

 

Wat ga je doen?

Je krijgt twee keer per dag privéles van 45 minuten met lespaard / eigen paard.

 

Wat zijn de kosten?

De kosten voor deze week zijn € 295,- incl. overnachting voor uw paard.

Wil je ook zelfs in Azewijn overnachten? Voor € 65,- p.p. overnacht u de intensieve leerweek 4 nachten op de Hartjens. Mooie moderne lichte kamers en de mogelijkheid om gebruik te maken van de faciliteiten op de camping. De Hartjens is op 5 minuten loopafstand van Alegria Horsetraining.

De totaalprijs incl. overnachting voor uzelf op de Hartjens is € 360,-

 

Wat zit er in dit pakket excl. overnachting op De Hartjens?

Stalling (paddock / stal) incl. hooi excl. krachtvoer

 

10 privélessen met eigen en eventueel lespaard om te werken aan je eigen vaardigheden (keuze uit grondwerk, longeren, werken aan de hand, dressuurles, houding & zit en beginselen Working Equitation)

 

Mogelijkheid om trainingen bij te wonen voor extra inspiratie.

 

Kortom: je betaald € 29,50 per privéles en daarnaast kun jij je paard een week bij ons stallen en leren van het meekijken bij trainingen. Een mooie investering in jezelf en je paard.

 

Woon je niet in de buurt? Kijk dan naar de mogelijkheden voor een fijne overnachting: Klik hier

Heropleiden/ intensief leertraject

Soms loop je vast met je paard en kom je er alleen niet meer uit. Dan is het mogelijk om je paard bij mij in training te zetten en samen een intensief leertraject in te gaan. Door middel van het bijwonen van de trainingen en volgen van lessen ontwikkel je ook je eigen trainingsvaardigheden en blijf je aangesloten bij de ontwikkeling van je paard. Uiteindelijk is namelijk het doel dat niet alleen ik met je paard kan werken, maar dat je dat natuurlijk zelf weer kan. 

Dit traject is minimaal 4 weken en afhankelijk van de wens en uitdagingen waar we mee aan de slag gaan. 

Wat ga je doen?

Je krijgt 4x per week privéles of woont trainingen van je paard bij. Mocht het soms tijdtechnisch niet mogelijk zijn erbij te zijn kan ik uiteraard dan ook zelfstandig je paard die dag trainen.

Buiten de lessen en trainingen om heb je zelf de mogelijkheid te oefenen en je paard te trainen op onze locatie.

 

Wat zijn de kosten?

De kosten zijn € 575,- euro per 4 weken. 

 

Wat zit er in dit pakket?

Stalling (paddock / stal incl. hooi excl. supplementen en krachtvoer

 

16 privélessen of trainingen per 4 weken met eigen en eventueel lespaard om te werken aan je eigen vaardigheden (keuze uit grondwerk, longeren, werken aan de hand, dressuurles, houding & zit en beginselen Working Equitation)

 

Voor meer informatie kan je met mij contact opnemen mail of telefoon

Vakantie periode

Beleren


 

Tijdens vakantie periodes is het mogelijk voor vaste klanten om tijdelijk hun paard te laten trainen zodat je paard doorgetraind wordt.

Heb je een of meerdere paarden die beleerd moeten worden en kun je daar hulp bij gebruiken?

Beleren doe ik altijd samen met de eigenaar of ruiter. Heb je ruiters in spé voor het beleren van je paarden dan kan ik hen begeleiden tijdens dit traject zodat je jouw ruiter(s) op kunt leiden voor je stal.
Mijn werkwijze:

  1. grondwerk: via grondwerk en werken aan de hand leer ik het paard de hulpen van de ruiter te begrijpen en zijn/haar lichaam voor te bereiden op het ruitergewicht;
  2. Longeren: via longeerwerk leid ik het paard verder op. Dit is ook de testfase: zijn de hulpen voldoende bevestigd zodat ze ook op afstand uitgevoerd kunnen worden. En beschikt dit paard over voldoende balans om de oefening op eigen benen uit te voeren;
  3. Onder het zadel: Het paard wordt rustig aan bekend gemaakt met het zadel. Gewicht van de ruiter. Tijdens de eerste keren onder het zadel zal ik het paard vanuit grondwerk/logeerpositie begeleiden om het paard leren balans te vinden met ruitergewicht;
  4. Rijden: Als het paard op zijn/haar gemak is gaan we aan de slag de vertaalslag maken vanuit het grondwerk naar hulpen vanuit het zadel. Het paard heeft alle hulpen vanaf de grond al geleerd evenals de zijgangen. Doordat er een goede basis is gelegd in het grondwerk  zul je merken hoeveel het paard al kan en hoe snel de link gelegd is.

Beleren paard

Hiernaast zie je Arezzo. Dag 2 onder het "zadel".

Door de goede basis vanuit het grondwerk en longeren gaat het inrijden heerlijk ontspannen. Zoals te zien is een tevreden paard. 

Hij wordt hier bitloos en zonder zadel gereden. Er is een goede basis in vertrouwen en communicatie gelegd.